2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Jubiliejinė Vilniaus fejerija

  Jau penktą rugsėjį Vilniaus dangų nušvietė fejerverkų spindesys, o orą virpino muzikos garsai. Štai šios dermės pasiilgę mes ir vėl buvome TEN. Šiais metais konkursinėje programoje varžėsi net keturios komandos - ankstesnių Fejerijų nugalėtojai.
  Pirmieji pasirodė kaimynai iš Latvijos, 2009 m. nugalėtojai Svetku agentūra. Tikrai privertė aiktelėti žingsniuojantis  švytintis voras, nustebino išgirstas lietuviškas tekstas, o visų žiūrovų veidai nušvito pradėjus plaukti gulbėms, virtusioms mylinčiomis širdimis, ar sušvitus milijonui skaisčiai raudonų rožių.
  Antrieji pasirodė kaimynai iš Lenkijos Grom Zbig. Nesvarbu, kad jų pasirodymo teko kiek lukterėti, o vedėjas replikavo, kad tai turės įtakos vertinimo rezultatams, 2010 m. nugalėtojai nugriaudėjo taip, kad nepaliko nė vieno abejingo.
  Dar viena lenkų komanda S-Piro buvo pirmieji 2012 m. Fejerijoje. Iš žiūrovų reakcijos buvo galima suprasti, kad jiems patiko, tačiau man buvo per didelis spalvų margumynas ir šiokia tokia maišalynė, na, bet jie juk lenkai, galima suprasti.
  Paskutinieji pasirodė 2011 m. nugalėtojai kroatai Mirnovec. Po intensyviųjų ir spalvingųjų lenkų daugeliui pritrūko veiksmo, o mane sužavėjo idealus taktas ir subtilus muzikos pajautimas.
  Bet jei sąžiningai, tai vykau čia ne dėl šių komandų. Juk šiemet jubiliejų šventė ne tik Vilniaus fejerija, bet ir mūsų šalies pirotechnikos profesionalai - Blikas. Savo 20-mečio proga parodomąją sveikinimo programą dedikavę mūsų krepšininkams, kaip visada, jie buvo nepakartojami ir tik dėl jų jau laukiu kito rugsėjo. 





























1 komentaras:

  1. Gražu, o realiame laike ir vaizde aišku buvo nepakartojama.

    Aldona

    AtsakytiPanaikinti